TopImage

Matchningsinsatser

Senast uppdaterad: 2017-02-17

Unga ska få extra stöd för att etablera sig i yrkeslivet. Det är tanken med satsningen som innebär att matcha utbildning med individens förutsättningar och arbetsgivarens behov av kompetens. Satsningen är en del av ”Vägar framåt – regeringens strategi för unga som varken arbetar eller studerar” under åren 2016-2018.

Genom matchningsinsatsen ska unga som saknar en fullständig gymnasieutbildning kunna få extra stöd för att etablera sig och hitta nya vägar ut i yrkeslivet. Folkbildningsrådets styrelse prioriterar projekt med en tydlig målsättning att skapa samverkan för att erbjuda matchningsinsatser för unga som saknar behörighet till högskolan.

Folkbildningsrådets styrelse har beviljat följande projektmedel:

  • 2018 till sju olika matchningsinsatser inom folkbildningen: De studieförbund och folkhögskolor som sammanlagts beviljats 3 miljoner är Studieförbundet Vuxenskolan Örebro, Folkuniversitetet Stockholm/Jönköping, Grimslövs folkhögskola, Östra Grevie folkhögskola, Folkuniversitetet Kristianstad/Ö Göinge, Dalslands folkhögskola och Folkhögskolan i Angered.
    Slutrapportering senast den 7 januari 2019 genom en särskild mall som skickas till matchningsinsats@folkbildningsradet.se
  • 2017 till sju olika matchningsinsatser inom folkbildningen: De studieförbund och folkhögskolor som sammanlagts beviljats 3 miljoner är Furuboda folkhögskola, Folkhögskolan i Angered, Karlskoga folkhögskola, Studiefrämjandet i Uppsala län, Dalslands folkhögskola, Ibn Rushd Studieförbund och Östra Grevie folkhögskola.
  • 2016 till nio olika matchningsinsatser inom folkbildningen. De studieförbund och folkhögskolor som sammanlagt beviljades 2,9 miljoner kronor är Studiefrämjandet i Uppsala län, Folkuniversitetet kursverksamheten Lunds Universitet, Bona folkhögskola, Vindelns folkhögskola, Karlskoga folkhögskola, Gotlands folkhögskola, Sjöviks folkhögskola, Kvarnby folkhögskola och Folkhögskolan i Angered.