Specialist på bidragsfrågor studieförbund till Folkbildningsrådet

Senast uppdaterad: 2017-04-07

Folkbildningsrådet söker dig som har mångårig erfarenhet av arbete i ledande position på studieförbund och som vill arbeta med handläggning av bidragsfrågor avseende studieförbund.

I rollen som handläggare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:

  • Svara på frågor om villkor och statsbidrag till studieförbund
  • Svara för etik- och gränsdragningsarbete
  • Medverka i arbetet med utredning och granskning vid misstanke om felaktig bidragsanvändning
  • Utifrån uppföljning av verksamheten korrigera bidragsunderlag och vid behov lämna förslag till återtagande av statsbidrag
  • Bereda ansökningar om statsbidrag till nya studieförbund
  • Samverka med kommuner och landsting/regioner samt andra bidragsgivande myndigheter

Din profil

Vi tror att du har en högskoleutbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Du har mångårig erfarenhet av arbete i ledande position på studieförbund, till exempel som bidragsansvarig, verksamhetscontroller eller chef.

Du är väl insatt i villkor och kriterier för statsbidraget till folkbildningen. Du har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och kommun/landsting.

Det är meriterande med erfarenhet av och kunskap från arbete med tillgänglighet eller personer med funktionsnedsättning.

Du har mycket god språkkänsla och är en erfaren skribent för olika kanaler och målgrupper. Således är dina kunskaper i svenska i tal och skrift mycket goda.

Du har förmågan att arbeta självständigt, metodiskt och strukturerat, är kommunikativ, samt trivs med att samarbeta med andra.

Folkbildningsrådet eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga medarbetare på Folkbildningsrådet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och ingår i bidragsenheten, som består av 8 medarbetare. Du rapporterar till ansvarig chef för bidragsenheten. Folkbildningsrådet finns på Södermalm i centrala Stockholm.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2017-04-30.
Urval och intervjuer kommer att ske med start vecka 18.
Ansökan via formulär på Junghahn & Partners webbsida (länk nedan).

Har du frågor kring tjänsten får du gärna kontakta rekryteringskonsult Louise Junghahn på Junghahn & Partners. Du når Louise på louise@junghahn.se och
0703-27 27 02. Läs mer om Junghahn & Partners – www.junghahn.se


Välkommen med din ansökan!