[Error: Unable to find the property named 'MainTitle'.]

#folkbildning

Bloggen #folkbildning drivs av Folkbildningsrådet, med syftet att lyfta och analysera frågor av relevans för folkbildningen. I bloggen skriver olika gästskribenter om olika perspektiv på folkbildning. Skribenten ansvarar för åsikterna i den egna texten.

Filtrerat på: Kultur

 • Ungas röster från Tornedalen stärks med folkbildningen som verktyg

  Studieförbund/Kultur10 september 2021Tre unga som använder en filmkamera

  I projektet Meän Ääni möts unga för att skapa kortfilmer som på ett eller annat sätt är rotade i Tornedalen. I ett blogginlägg skriver projektledare Viktor Krutrök om folkbildningens stora ansvar för att stärka och synliggöra röster som annars inte hörs.

  Läs mer
 • Vem vet vad ett år på folkhögskola kan leda till?

  Folkbildningspolitik/Folkhögskola/Kultur/Mänskliga rättigheter/Funktionshinderfrågor3 maj 2021Porträtt Per Lodenius

  Efter gymnasiet fick jag chansen att fördjupa mig i mitt stora intresse, dans. Det året på folkhögskola var inte bara utbildning för mig, utan det var starten på en bildningsresa som jag då inte visste hur betydelsefull den skulle bli. Det ledde till att jag senare kunde livnära mig på just dansen, få jobba med fantastiska ungdomar i gymnasiesärskolan och vidare till att idag som riksdagsledamot politiskt driva just dessa frågor, kultur, folkbildning och särskola. Men hade jag kunnat göra...

  Läs mer