Erfarenhetsutbyten om jämställdhet i folkbildningen – tema Jämställdhet i folkbildningens asyl- och etableringsverksamheter

10 oktober 2019

Senast uppdaterad: 2019-03-08

Välkommen till erfarenhetsutbyte om jämställdhet i folkbildningen. Under träffen möts ni som på folkhögskola eller studieförbund arbetar med jämställdhetsintegrering. Tiden ägnas både åt kunskapspåfyllning i form av föreläsningar och åt diskussioner. Varje träff utgår från ett tema. Dessa teman är de områden där Folkbildningsrådet identifierat att folkbildningen kan göra stora insatser för att bidra till jämställdhet på samhällsnivå.

En grupp som är särskilt drabbad av ojämställdhet på Sveriges arbetsmarknad är utrikes födda kvinnor. Andelen utrikes födda kvinnor som står utanför arbetskraften är högre i Sverige än i de flesta andra länder.

Under denna träff delar vi kunskaper och erfarenheter kring hur asyl- och etableringsverksamheter, men också övrig verksamhet, på bästa sätt kan bidra till att motverka detta uttryck för ojämställdhet.

När?

10 oktober kl. 9-15.

Var?

Stockholm

Kostnad?

Träffen kostar 550 kr per person, fika och lunch ingår i priset.

Anmälan?

Det finns 40 platser per träff, sista anmälan är den 26 september. Först till kvarn gäller. Anmälan görs i formulär här.

Frågor?

Kontakta Karin Bengtsson, projektledare på telefon: 08-412 48 11 eller mejl: karin.bengtsson@folkbildningsradet.se.