Folkbildningsrådet förstärker sin utvärdering och kommunikation

Publicerad: 2012-02-09

Med tre nyanställningar vill Folkbildningsrådet nu förbättra och förstärka sin verksamhet inom utvärdering och kommunikation.

- Folkbildningsrådet vill öka kunskapen om folkbildningens samhälleliga effekter. Vi vill samtidigt öka möjligheterna att kommunicera detta inom folkbildningen och med beslutsfattare och allmänhet, säger Britten Månsson-Wallin, generalsekreterare på Folkbildningsrådet.

Nyrekryteringarna ersätter tidigare anställda på kansliet.

De nyanställda är:

Karin Darin är från 1 januari utvärderare/utredare inom enheten för nationell utvärdering på Folkbildningsrådet. Hon var tidigare anställd som postdoktor vid universitetet Picardie Jules Verne i Amiens, Frankrike, där hon bedrev forskning inom utbildningssociologi.

Tomas Eriksson är strategisk kommunikatör på Folkbildningsrådet från 1 januari. Han har tidigare arbetat på Miljöpartiet de Gröna i Stockholm stad som ansvarig för kampanj, medlems och utbildningsverksamhet.

Ingrid Sundberg är webbkommunikatör på Folkbildningsrådet från den 1 februari. Hon kommer närmast från en tjänst som webbredaktör på Lärarförbundet och har tidigare arbetat bland annat som journalist.