Folkbildningsrådet söker en kommunikatör

Publicerad: 2012-03-14

Vill du jobba hos oss? Nu söker vi en kommunikatör till Folkhögskolornas informationstjänst.

Är du en självständig, strukturerad och kreativ kommunikatör med mycket god stilistisk förmåga? Sök tjänsten som kommunikatör på Folkhögskolornas informationstjänst senast den 26 mars.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • information och vägledning till blivande studerande samt stöd till folkhögskolornas informationsarbete
  • layoutarbete och grafisk formgivning av informationsmaterial
  • planering, samordning och beställlning/upphandling av trycksaksproduktion
  • annonsproduktion och viss annonsplanering främst i tryckta medier
  • produktion av texter för informationsmaterial och webb
  • webbredaktionellt arbete, se www.folkhogskola.nu
  • kommunikation via sociala medier


Utbildning / Erfarenhet
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning inom information/kommunikation. Du har minst tre års erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter och arbetat professionellt med ditt skrivande. Du har en utvecklad känsla för grafisk formgivning, erfarenhet av trycksaksproduktion och ett intresse för att kommunicera via webb och sociala medier. Det är önskvärt att du har erfarenhet från ideell sektor eller utbildningsområdet, gärna från folkhögskola.

Du har goda kunskaper i MS Office, InDesign, Photoshop och EpiServer.

Som person ser vi att du är van att arbeta självständigt, strukturerat och strategiskt, samt är kreativ och flexibel med utvecklad serviceförmåga. Du är en person med stor kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Du är också engagerad och förtroendeingivande, social, utåtriktad och har ett smidigt och diplomatiskt förhållningssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet från studievägledning eller som studentambassadör.

Vad är FIN?
FIN är en informationsavdelning som informerar om Sveriges 150 folkhögskolor och deras kursutbud. FIN arbetar för att öka kunskapen om folkhögskolan som skolform genom olika typer av marknadsföringsinsatser, t ex webbplatsen www.folkhögskola.nu och tryckta kurskataloger.

FIN informerar och vägleder allmänheten, blivande studerande och studie- och yrkesvägledare, om allt som rör folkhögskolan som skolform och hela dess kursutbud. FIN informerar, stödjer och nätverkar också med folkhögskolornas personal.