Gå kurs i nätpedagogik och flexibelt lärande

Publicerad: 2012-06-13

Är du folkbildare som vill bli bättre på nätpedagogik och flexibelt lärande? Vad bra! Då är det dags att anmäla dig till höstens kurser.

På nätet finns det många olika resurser för lärande, men det kan vara svårt att anpassa dessa pedagogiskt så att det passar folkbildningen.

För att råda bot på det ordnar Folkbildningsrådet tillsammans med Folkbildningsnätet fyra olika kurser i flexibelt lärande och nätpedagogik för folkbildare i höst.

  • Nätpedagogisk grundkurs
  • Nätpedagogisk påbyggnadskurs
  • Nätverktyg för folkbildare
  • Sociala medier för folkbildare


- På kurserna lär man sig mer om nätets möjligheter och hur du kan använda dem utifrån folkbildningens grunder, säger Ulrika Knutsson, ansvarig för flexibelt lärande på Folkbildningsrådet.

För dig som är engagerad inom ett studieförbund finns även ett särskilt studiematerial i nätpedagogik och en kurs om 25 studietimmar, utvecklat tillsammans med studieförbunden. Ta kontakt med ansvariga centralt i studieförbunden för att anmäla ditt intresse av att delta i de studieförbundsspecifika kurserna.

- Att gå en av våra kurser är ett jättebra sätt att utvecklas i sitt yrke inom folkbildningen, säger Ulrika Knutsson.

Alla kurser genomförs med ett särskilt statsbidrag för att utveckla flexbelt lärande i studieförbund och folkhögskolor regionalt och lokalt.