Folkbildning och mänskliga rättigheter sänds på Kunskapskanalen

Publicerad: 2013-12-02

Måndag den 9 december sänder Utbildningsradion delar av vår konferens Folkbildning och mänskliga rättigheter på Kunskapskanalen.

Den 16 oktober 2013 ordnade Folkbildningsrådet konferensen Folkbildning och mänskliga rättigheter. Över 300 folkbildare samlades då på Norra latin i Stockholm för att lyssna på intressanta föredrag, ta del av inspirerande seminarier och mingla med kollegor.

För att ännu fler ska kunna ta del av konferensens intressanta innehåll sänder Utbildningsradion tre av föredragen.

Måndag den 9 december med start kl.16.20 kan du se demokratiminister Birgitta Ohlsson, journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson och ordföranden för Romska internationella filmfestivalen Domino Kai prata om folkbildning och mänskliga rättigheter.

Programmen sänds i Kunskapskanalen den 9 december och kommer sedan finnas tillgängliga på UR Play. OBS! De sänds även i repris 22/12 och 10/11.

Tablå för UR Samtiden måndag 9 december kl.16.20-19.00

Folkbildning och mänskliga rättigheterBritten Månsson-Wallin intervjuas av UR

16.20 Demokrati och mänskliga rättigheter. Helvetet nere i Europa. Så beskriver demokratiminister Birgitta Olsson (FP) möten hon haft med flyktingar. Romska Clara, som växer upp utan rinnande vatten. Och det stängda flyktingförvar hon besökt i Aten, där flyktingar kan sitta instängda i upp till 18 månader i den grekiska hettan. Arrangör: Folkbildningsrådet.

17.15 Inte fråntagna rätten att bestämma vilka vi är. Man ska träffa dem man skriver om. Det, menar journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, var skälet till att de hamnade i Ogaden. Persson och Schibbye talar om varför yttrandefrihet och en fri journalistik är en oumbärlig del av en demokrati. Arrangör: Folkbildningsrådet.

18.10 Att se annorlunda ut. Ingen vill bli förslavad. Så startade den romska utvandringen från Indien och Pakistan för 1000 år sedan. Domino Kai, ordförande för Romska internationella filmfestivalen, går genom romsk historia, från Indien fram till i dag. Arrangör: Folkbildningsrådet.