Anna Ekström besöker folkbildning i Skåne

Senast uppdaterad: 2018-02-23

Folkbildning, kvinnokooperativ och den jämlika kunskapsskolan. Flera intressanta ämnen står på programmet när gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besöker Malmö, Eslöv och Lund.

- Jag åker till Skåne för att lära mig mer och lyssna på de företrädare som dagligen arbetar med att sluta utbildningsklyftor. I arbetet med att möta Sveriges utmaningar är deras uppdrag viktigare än på mycket länge, skriver Anna Ekström i en debattartikel i Helsingbords dagblad.

Anna Ekström börjar dagen med ett besök på Hyllie park folkhögskola i Malmö för att få en presentation av skolans SFI-utbildning. Därefter träffar Anna Ekström ABF på Yalla Trappan – ett arbetsintegrerande företag och kvinnokooperativ som drivs av en ideell förening på Rosengård i Malmö. Besöket handlar om ABF:s arbete med etablering med utgångspunkt i det senaste projektet Kreativ arbetsmarknad.

Samhällsstödjande kurser och verksamhet för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är fokus för eftermiddagens besök på Eslövs folkhögskola. Där träffar Anna Ekström också Skånes folkhögskolor i samverkan för en diskussion om gemensamma utmaningar och möjligheter.

- Personer med hög utbildning är mer nöjda med hur den svenska demokratin fungerar jämfört med personer med låg utbildning. I en sådan tid är folkbildningen viktigare än någonsin, skriver Anna Ekström i Helsingbords dagblad.